Vakliteratuur | Homeopathie en de Elementen, Jan Scholten

Homeopathie en de Elementen
Auteur
Jan Scholten
Titel
Homeopathie en de Elementen
Uitgeverij
 Alonnissos
ISBN
 9789074817035
Prijs  85€ Hardcover 880 pagina's
Links  Emryss

Homeopathie en de Elementen

Dit boek geeft een nieuwe visie op het homeopathische gebruik van de elementen en hun combinaties. Deze theorie kan de Elementen theorie genoemd worden. De elementen van het periodiek systeem van Mendelejev zijn de basis bouwstenen van de natuur. Uit de elementen zijn alle andere mineralen, planten en dieren opgebouwd. Het periodiek systeem is een tabel waarin de elementen zijn gegroepeerd op grond van hun egenschappen. Elementen in dezelfde kolom hebben gelijkende eigenschappen. Zo vertonen bijvoorbeeld de halogenen, elementen uit de 17e kolom van het periodiek stysteem, een grote gelijkenis in chemisch reageren. Hetzelfde geldt voor elementen uit eenzelfde rij van de tabel.

De verwantschappen in het periodiek syteem blijken ook tot verwantschappen in het homeopathische beeld te leiden. De Elementen theorie ontwikkelt de thema's van elementen uit dezelfde rij of eenzelfde kolom.

lees meer op http://www.emryss.com/homeopathie-en-de-elementen.html  Hier kan je ook de inhoudsopgave en 2 leesvoorbeelden downloaden.

Geplaatst in Alle rubrieken, Boekbespreking, Vakliteratuur en getagd met .