samengevat door Meta Zahren

Homeopathie in rubberen laarzen

HAWL gebruikt de unitaire benadering en de  wet van de gelijksoortigheid (wet van Hering).  Veehouders worden onderwezen in de klassieke methodologie.  Look at ‘the beast not the bug’ (het “beest” en niet de “veroorzaker”). 

Homeopathie cursus voor veehouders en (kleine) boeren

In Groot Brittannie werd in 2001 “Homeopathy at Wellie Level (HAWL)” opgestart. HAWL biedt cursussen aan, specifiek voor veehouders en boeren ontwikkeld, en gehouden door homeopathische veeartsen en homeopaten met ervaring in de landbouw. 

Ze moedigen de boeren aan om hun dieren waar mogelijk homeopathisch te (laten) behandelen. Met een holistische kijk proactief naar gans het plaatje kijken, en niet enkel op symptomen reageren. Een ziek dier is niet winstgevend. 

Naast het gebruik van de homeopathie om de gezondheid van de veestapel te verbeteren wordt ook gekeken naar de praktijk van de veehouderij  en het beheer. Samen leiden de maatregelen tot het vermijden van ziekte in plaats van haar bestrijding.  

Hierbij blijft de (homeopathische) veearts een belangrijke schakel in het geheel. 

Financiering

Het HAWL is een non-profit organisatie, en is overwegend afhankelijk van sponsoring, donaties en vrijwilligerswerk. Prijzen voor de cursussen worden laag gehouden, om ze betaalbaar te maken voor  iedereen. Veel van de kleine boeren baten hun boerderij alleen uit of zijn kleine familiebedrijven.  

Doel

Het doel van de organisatie is opleiden, informeren en  steunen van de veehouders die alternatieven zoeken voor antibiotica, chemische ontworming en andere geneesmiddelen die zo in de voedselketen en het milieu terecht komen.  

Bron: https://hawl.co.uk

Geplaatst in Actualiteit, Alle rubrieken, Homeopathie en Dieren, Uit de Praktijk.