Actualiteit | Het vaccinatie debat

Full Measure

Het wekelijks nieuwsprogramma Full Measure (VS) bracht op 6 januari 2019 een reportage over één van de grootste medische controverses: vaccinaties. Andrew Zimmerman, een gerespecteerde pro-vaccin medische expert die door de federale overheid werdt ingehuurd om de vaccin-autisme link te ontkrachten, zegt dat vaccins toch autisme kunnen veroorzaken. Hij beweert dat hij reeds in 2007 naar de overheidsfunctionarissen rapporteerde, maar dat deze informatie werd geheim gehouden .

Full Measure is gericht op onderzoek, onafhankelijke en verantwoordde reportages die worden uitgezonden naar 43 miljoen huishoudens in de VS via de Sinclair Broadcast Group-stations, waaronder ABC, CBS, NBC, FOX, CW, MyTV, Univision en Telemundo. Het streamt ook live op zondagmorgen om 9.30 uur ET.

 

Je kan de video bekijken door op het start-pijltje te klikken.

De volledige vertaling naar het Nederlands vind je hieronder. Het transcript in het Engels kan je op de site van Full Measure lezen:

 

 The Vaccination Debate

 

 

The-Vaccination-Debate

The vaccine debate
gepresenteerd door Sharyl Attkisson

Vandaag onderzoeken we een van de grootste medische controverses van onze tijd: vaccins. Er is weinig onenigheid over dit - vaccins redden veel levens, en ze verwonden of doden zelden. Een speciale federale vaccinbank heeft miljarden uitbetaald voor verwondingen door hersenschade tot de dood. Maar niet voor de vorm van hersenletsel die we autisme noemen. Nu hebben we opmerkelijke nieuwe informatie: een gerespecteerde pro-vaccin medische expert die door de federale overheid wordt gebruikt om de vaccin-autisme link te ontkrachten, zegt dat vaccins toch autisme kunnen veroorzaken. Hij beweert dat hij dat lang geleden aan overheidsfunctionarissen rapporteerde, maar ze hielden het geheim.

Yates Hazlehurst werd geboren op 11 februari 2000. Alles was normaal volgens zijn medische gegevens, totdat hij een ernstige reactie op vaccinaties had opgelopen. Rolf Hazlehurst is de vader van Yates.

Rolf Hazlehurst: Eerst geloofde ik het niet. Het was onvoorstelbaar, ik geloofde niet dat vaccins autisme konden veroorzaken. Ik geloofde het niet.

Maar het is een harde realiteit voor Yates. Autisme, de hersenziekte bij uitstek, brengt gewoonlijk pijn en onvermogen tot communiceren met zich mee.

In 2007 bracht de vader van Yates de verwondingen letsels van zijn zoon voor de weinig bekende Federal Vaccine Court. Het was een van de meer dan 5000 vaccin autisme claims.

Het Congres richtte de vaccinatie-rechtbank op in 1988, in overleg met de farmaceutische industrie. Voor deze speciale rechtbank verdedigen vaccinproducenten hun producten niet - de federale overheid doet het voor hen, met behulp van advocaten van het ministerie van Justitie. Slachtoffers worden niet uitbetaald door de farmaceutische industrie, maar uit financiële middelen die geïnd worden via provisies op elk verkocht en toegediend vaccin.

Denise Vowell: Onze hoorzittingen zijn allemaal gesloten voor het publiek. En dat is wettelijk verplicht.

In 2007 werden de zaak van Yates en bijna alle andere vaccin autisme-claims verloren. De beslissing was grotendeels gebaseerd op de deskundige mening van deze man, Dr. Andrew Zimmerman, een wereldberoemde kinderneuroloog die hier tijdens een lezing werd getoond.

Dr. Zimmerman was de getuige-deskundige van de regering en had getuigd dat vaccins geen autisme veroorzaakten.

US-Vaccine-court
Department-of-Justice-Building

Maar nu verstrekte Dr. Zimmerman opmerkelijke nieuwe informatie. Hij beweert dat hij tijdens de hoorzittingen met vaccins al jaren geleden persoonlijk regeringsadvocaten heeft ingelicht dat vaccins bij sommige kinderen autisme kunnen veroorzaken. Die ommezwaai van hun eigen chief medical expert van de overheid dreigde alles in het debat over vaccinatie-autisme te veranderen, als het publiek erachter zou komen.

Hazlehurst: Hij kwam naar voren en legde uit hoe hij tegen de Amerikaanse regering zei dat vaccins bij een bepaalde groep kinderen autisme kunnen veroorzaken en dat de regering van de Verenigde Staten, het ministerie van Justitie, zijn advies achterhield..

Hazlehurst ontdekte dit later toen Dr. Zimmerman Yates evalueerde als tiener. Op dat moment begon ook de samenwerking met de advocaat gespecialiseerd in veiligheid van vaccins, Robert F. Kennedy Junior (die een stemaandoening heeft).

Kennedy: Dit was misschien wel een van de meest ernstige fraudes in de geschiedenis van de mensheid.

Kennedy speelde een sleutelrol bij het overtuigen van Dr. Zimmerman om zijn opmerkelijke claim te documenteren dat de regering zijn deskundig advies over vaccins en autisme verdoezelde.

Dr. Zimmerman weigerde ons verzoek om een interview en verwees ons naar zijn beëdigde verklaring. Die zegt: op 15 juni 2007 nam hij de Department of Justice (of DOJ) advocaten terzijde, die hij voor het verdedigen van vaccins in de vaccin-rechtbank had gebruikt. Hij vertelde hen dat hij "uitzonderingen had ontdekt waarin vaccinaties autisme konden veroorzaken". "Ik legde uit dat vaccin-geïnduceerde koorts en de immune stimulus bij een deel van de kinderen regressieve hersenziekten veroorzaakten met kenmerken van een autisme spectrumstoornis".

Kennedy: Dit heeft de twee DOJ-advocaten in paniek gebracht en ze hebben Zimmerman meteen ontslagen. Dat was op een vrijdag en in het weekend belden ze Zimmerman en zeiden dat zijn diensten niet langer nodig zouden zijn. Ze wilden hem het zwijgen opleggen.

Dr. Zimmerman beweert dat reeds enkele dagen na zijn ontslag, de advocaten van het ministerie van justitie zijn opinie over vaccins en autisme begon te verdraaien. Uit aantekeningen blijkt dat op 18 juni 2007 een DOJ-procureur waartegen Dr. Zimmerman gesproken had,  de rechtbank als volgt informeerde: "Wij kennen [Dr. Zimmerman's] meningen over de kwestie ... Er is geen wetenschappelijke basis voor een verband tussen vaccins en autisme."  Vandaag noemt Dr. Zimmerman dat 'zeer misleidend'.

De voormalige DOJ-advocaat reageerde niet op onze oproepen en e-mails. Kennedy diende een fraudeklacht bij de inspecteur-generaal van het ministerie van Justitie, die ons vertelde dat ze geen "commentaar leveren op onderzoeken of mogelijke onderzoeken".

De CDC - het instituut dat vaccins bevordert en de veiligheid van vaccins bewaakt - heeft echter nooit onthuld dat de eigen medische expert van de overheid concludeerde dat vaccins autisme kunnen veroorzaken - en tot op de dag van vandaag ontkennen volksgezondheidsfunctionarissen dit.

Dr. Anne Schuchat: "Op basis van tientallen onderzoeken en alles wat ik als arts en wetenschapper weet, is er geen verband tussen autisme en vaccins."

Ook de CDC wees ons interviewverzoek af. Naast het indienen van een fraude klacht, leverde Kennedy de beëdigde verklaring van Dr. Zimmerman aan leiders op Capitol Hill af, waar een ander belangrijk onderdeel van dit verhaal te vinden is - zo beweert hij - namelijk hindernissen die opgezet werden door de farmaceutische industrie - of PhRMA.

Kennedy: Maar iedereen neemt geld van PhRMA, ze zijn allemaal corrupt. En het is bijna onmogelijk om iets gedaan te krijgen op Capitol Hill.

Kennedy, een democraat, is niet de enige die beweert dat de financiële belangen van de vaccinindustrie voorrang hebben. We spraken met 11 huidige en voormalige leden van het Congres en personeel, zij allen beweren dat ze onder druk gezet werden, gepest of bedreigd toen ze vragen over vaccinveiligheid opriepen. Verscheidene van hen stemden ermee in om op de camera te verschijnen.

Center-for-Disease-Control-and-Prevention

Burton: Er is absoluut geen twijfel over mogelijk dat de farmaceutische industrie hun invloed uitoefende bij de CDC en de FDA. Ik ben er zeker van.

Republikein Dan Burton, voormalig voorzitter van de Oversight Committee van het Huis, heeft een autistische kleinzoon.

Burton: ik ben niet tegen vaccinaties.

Hij voerde vaccinonderzoeken uit in de vroege jaren 2000. Beth Clay was een van zijn stafleden.

Clay: Captiol Hill oefende veel druk uit.

Als je zegt dat mensen op de heuvel druk uitoefenden, wat voor mensen dan? Collega's?

Clay: Collega's - en er waren farmaceutische lobbyisten. De farmaceutische lobbyisten waren mensen die zich met de onderneming verbonden hebben. Ze kunnen elk kantoor in Capitol Hill binnenlopen en met personeel praten, met congresleden praten en ze zullen allen aanmoedigen om ons onderzoek te ontmoedigen.

Sharyl: Waarom hadden ze dat soort toegang tot congresleden?

Clay: Het gaat om geld. Kijk naar de donaties van de afgelopen 20 jaar, van de farmaceutische industrie naar Republikeinen en Democraten, ze zijn ze niet-partijgebonden. Ze stoppen overal geld in.

Voormalig congreslid, Dr. Dave Weldon, een Republikein, zegt dat hij de boodschap luid en duidelijk heeft ontvangen.

Sharyl: Als u een hoorzitting over een kwestie zoals vaccins en autisme wilt houden, zou uw eigen vennootschap u dan misschien tegenhouden - vanwege de financiële invloed van de farmaceutische industrie?

Dave Weldon: Ze vechten niet. Ze steken alles in de doofpot. Het is dan zo goed als dood. Ze willen het niet eens bespreken. Het is gedaan voor je eraan begint. Als je als individueel congreslid de strijd wil aangaan met de farmaceutische industrie - vergeet het!

Sharyl: Kun je een incident beschrijven of hoe het zou aflopen?

Weldon: Typisch zou bv. zijn dat er in een gang of op straat iemand naar je toe komt en zegt: "Weet je, je moet echt, weet je, een stap terugzetten. Het zou slecht kunnen aflopen - voor de gemeenschap of slecht voor het land of slecht voor jou."

Weldon zegt dat hij over het algemeen pro-vaccinatie is - afhankelijk van de patiënt en het vaccin - hij geeft griepprikken aan volwassenen. We hebben hem gevraagd de nieuwe verklaring van Dr. Zimmerman te evalueren.

Weldon: Ik vond zijn beëdigde verklaring en getuigenis door die beëdigde verklaring consistent met mijn opvattingen: Sommige kinderen kunnen een autisme spectrumstoornis krijgen door toediening van een vaccin.

Republikein Bill Posey is een huidig lid van het Congres.

Rep. Bill Posey: Ik hoef je niet te vertellen dat deze industrie een zeer, zeer machtige industrie is. Feit is dat ik er geen ken die machtiger is dan die industrie.

Posey zegt dat zijn eigen partijleiders twee keer beloofd hebben om hoorzittingen over het onderwerp te houden, enkel om ze uiteindelijk af te zeggen. 

Hazlehurst - die toevallig een strafpleiter is - was opgeroepen om op een van de hoorzittingen in het Congres te getuigen. Twee weken voor de hoorzitting in 2013 lichte hij het personeel van het Congres in.

Hazlehurst: ik presenteerde tijdens deze congresbriefing. Ik legde tijdens die hoorzitting uit dat, als ik mij ten opzichte van een crimineel in een rechtszaal zo zou gedragen als het het Amerikaanse ministerie van Justitie deed ten opzichte van kinderen met vaccinatieschade, dan zou ik geschorst en strafrechtelijk vervolgd worden. Ik denk dat ik ze de stuipen op het lijf joeg.

Full-Measure

 

De hoorzitting werd abrupt geannuleerd.

Intussen zegt Dr. Zimmerman, de voormalige deskundige die werd ingezet om de claims te ontkrachten van vaccin geïnduceerd autisme-patiënten, nu dat meerdere van zijn eigen patiënten autisme verwierven door vaccins. Onder hen Yates Hazlehurst.

Vandaag doet Yates het met intensieve behandeling beter. Zijn vader hoopt dat het nieuwe getuigenis van deze onverwachte bron voor nieuwe aandacht zorgt.

Hazlehurst: Een kind werd onnodig opgeofferd - hopelijk komt er nog iets goeds voort uit zijn lijden.

De lobbygroep die de farmaceutische industrie vertegenwoordigt wou geen interview geven, maar vertelde ons dat ze samen met het Congres en andere belanghebbenden werken aan het belang en de veiligheid van vaccins om de gezondheid en veiligheid van individuen en gemeenschappen te ondersteunen.

Geplaatst in Achtergrond, Actualiteit, Alle rubrieken, Geen en getagd met , , , .