Okober 2020

Homeopathie in Beieren

Afdeling Homeopathie in het Ministerie van Volksgezondheid in Beieren.

Beieren richt als eerste Duitse deelstaat een afdeling homeopathie in het Ministerie van Volksgezondheid op.

In het verleden was de homeopathie verankerd in slechts twee ministeries van volksgezondheid over de hele wereld, maar nu komt er een derde land bij: Beieren neemt India en Zwitserland als voorbeeld en richt binnen het Ministerie van Volksgezondheid een afdeling Homeopathie op.

Het departement werd gepresenteerd door de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Klaus Holetschek. Het hoofd van de nieuwe eenheid 74 van afdeling 7 van het ministerie van Volksgezondheid wordt Ministeralrätin Elisabeth Nordgauer-Ellmaier.

Staatssecretaris Holetschek geeft ook commentaar op de kritiek van de anti-homeopathie lobby: “Mensen gebruiken het”.

Men moet dus het puur emotionele niveau verlaten en er gewoon mee omgaan.

“We moeten meer onderzoek doen naar natuurlijke geneeswijzen. Ze zullen zich in de nabije toekomst nog meer ontwikkelen.” Holetschek benadrukte: “De moderne geneeskunde heeft behoefte aan een patiëntgericht gezondheidssysteem waarin wetenschappelijke en natuurlijke geneeskunde op gelijke voet staan. “De toekomst ligt in de zinvolle samenwerking van de conventionele en natuurlijke geneeskunde therapie”, zei de politicus in een verklaring van het ministerie.

Holetschek pleit ook voor een leerstoel over het onderwerp in Beieren, mogelijk kan dit via een stichting worden geïnitieerd.

 
Geplaatst in Actualiteit, Alle rubrieken, Uit de Praktijk en getagd met .