Biografie | Dr. Patrick Rogiers †

Dr. Patrik Rogiers

Dr. Patrick Rogiers †

Overleden 2017

Dr. Patrick Rogiers werd geboren te Hasselt in 1959, studeerde af als arts aan de Universiteit van Antwerpen in 1985. Korte tijd daarna begon hij zijn weg te zoeken in de alternatieve sector en kwam tot het besluit dat hij homeopathie zou gaan bestuderen. Met dit doel volgde hij lessen bij WVTS (Wetenschappelijke vereniging voor Therapiestudie) en bij VSU (Vlaamse Studievereniging voor Unitaire Homeopathie), van beide scholen behaalde hij het einddiploma.

Van 1991 tot 1995 werkte hij als homeopaat in een groepspraktijk in Genk waar hij veel ervaring opdeed, daarna vestigde hij zich als zelfstandig homeopaat in Zonhoven en nadien in Heusden-Zolder (B). Omdat hij van mening is dat het halen van deze twee diploma’s niet voldoende is om de homeopathie grondig te leren kennen, volgde hij talrijke lessen en seminaries in binnen- en buitenland (Nederland, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Griekenland, USA enz.) bij gerenomeerde homeopaten zoals Dr. Alfons Geukens in Hechtel, Vasilis Ghegas en Vithoulkas (Griekenland), Deborah Collins en Jan Scholten (NL), Micha Norland en Sheilag Creasy (Engeland), André Saine (Canada), Spinedi (Zwitserland), Gawlik en Gebhardt (Duitsland), Morrison, Herrick, Herscu en Shore (USA) alsook seminaries bij Indische homeopaten zoals Jayesh Shah, Sunil Anand, Divya Chabra enz.

Gedurende tien jaar, woonde en werkte hij in Heusden-Zolder samen met Ingrid Hardy, toenmalig secretaresse van VSU en medewerkster aan het tijdschrift Homeopathisch Bekeken. Samen schreven zij talloze interessante artikels. Wij danken beiden voor hun inzet.

Daarnaast deed hij jarenlang nachtdiensten in spoedopnames in ziekenhuizen in België en Nederland, waardoor hij zeker slaap tekort kwam. Bovendien hield hij er een ongezond voedingspatroon op na. Hij was meer bekommerd om de gezondheid van zijn patiënten dan over dat van zichzelf. Zijn liefste ontspanning was lange wandelingen maken met de honden in de natuur.

Op het einde van zijn leven ontdekte hij de mystiek. Dit gaf hem diepe vreugde en spirituele voeding

Dr Rogiers overleed op 1 augustus 2017, nauwelijks 58 jaar oud.

   Meer over Dr. Patrick Rogiers

Dr. Patrick Rogiers 1
TOSHIBA Exif JPEG
Geplaatst in Alle rubrieken, Biografie.