Biografie | Dr. Bert Lefevre

dr.bert lefevre

Dr. Bert Lefevre

Arts - homeopaat in Antwerpen
Tel.: +32 (0)3 482 23 15
http://www.praktijkhuis.be
bert.lefevre@praktijkhuis.be

Geboren in Roeselare 1963

Studeerde geneeskunde aan de Universiteit Gent en deed ervaring op in Kivu, Congo en Suriname (1989- 1991) waarna hij zich als huisarts vestigde in Helkijn.

De ervaring dat een aantal patiënten via de klassieke geneeskunde niet of onvoldoende geholpen konden worden bracht hem ertoe homeopathie te studeren aan de VSU.

Later verdiepte hij zich verder in de ‘Sensation method’, een homeopathische methode ontwikkeld door het team rond de Indische arts Rajan Sankaran. Hiervoor volgde hij o.a. seminaries in Mumbai.

In 2002 verhuisde hij naar Deurne (Antwerpen) waar hij van start ging in een groepspraktijk van artsen-homeopaten.

De vaststelling dat bij een aantal patiënten, de homeopathische remedie – hoewel zorgvuldig en vanuit jaren lange ervaring gekozen – niet het gewenste en verhoopte resultaat opleverde enerzijds én ingrijpende gebeurtenissen uit de persoonlijke levenssfeer anderzijds, gaven de aanzet tot een verdere zoektocht. 

Hahnemans aandacht voor omgevings- en levensfactoren die de dynamis verstoren, ziektes in de hand werken en het genezingsproces vertragen, zette hem op een nieuw spoor.

Gedreven door een grote nieuwsgierigheid en de uitdagingen waarvoor zijn patiënten hem stellen, startte hij met de opleidingen ‘Functionele geneeskunde’ en smartDNA genoomanalyse. Hij studeerde Psycho-Neuro-Endocrino-Immunologie (PNEI) aan de Bewust Gezond Academie in Nederland, en is een verdieping begonnen in “Functional Neurology”

Geplaatst in Alle rubrieken, Biografie.