Wou je  naar de pagina over PI water van Dr. Stefan Lanka? Er is een foute link in onze Nieuwsbrief n° 39

Boekbespreking | De moderne medicijnvrouw, Drs. Astrid Vester

De moderne medicijnvrouw

Zeven wijsheden naar zelfheling

Publisher ‏ : ‎ 100 jaar na vandaag;
1ste editie: 1 Oct. 2021)
Taal ‏ : Nederlands
Paperback ‏ : ‎ 460 pagina’s
ISBN-10 ‏ : ‎ 9492613077
ISBN-13 ‏ : ‎ 978-9492613073
Dimensies ‏ : ‎ 17.2 x 2 x 23.2 cm

Prijs: 34,95€

De moderne medicijnvrouw Drs. Astrid Vester
Koos Noordeloos
Boekbespreking door
Koos Noordeloos

Astrid schrijft over de weg die ze gegaan is in haar ontwikkeling van regulier arts naar arts voor integrale geneeskunde met kennis van veel verschillende leefstijladviezen en methodes die zich bevinden op het gebied van energetische en spirituele benaderingen.

Astrid zet hoog in met termen als modern en wijsheden. Met alle inzichten en uitleg had ze drie boeken kunnen vullen.

Overkoepelend in haar boek is dat alles te maken heeft met de plek waar je als persoon staat. Geef aandacht aan hoe je iets aanpakt, aandacht aan wat en hoe je eet, aandacht aan waar je staat in de maatschappij, in de natuur, aandacht aan hoe je hiermee omgaat. Je hebt als mens veel in de hand. Er zijn ongekende mogelijkheden om gelukkig te zijn en gelukkiger te worden. Astrid reikt hiervoor veel methodes aan. Het zijn manieren om het zelfhelend vermogen in jezelf te stimuleren, waarbij ze de ene methode aanstipt en een andere mooi uitlegt en lardeert met voorbeelden.

Na bekende thema’s als eten en voeding gaat ze naar fysieke work-outs en yoga, naar ademhalingsoefeningen en meditatie, naar leven met het ritme van de natuur. Ze laat een groot palet van benaderingswijzen zien. Je kunt leren hoe je mentale blokkades kunt bezien en hiermee aan de slag kan gaan.

Een ontmoeting met een sjamaan heeft duidelijk veel indruk gemaakt op Astrid. Door de manier waarop hij in het boek optreedt lijkt er echter nog een behoorlijke afstand te zijn tussen zijn zelfbewuste manier van in het leven staan en de belevingswereld van Astrid. Maar, als je er klaar voor bent laat je dan meevoeren in deze wereld.

Het is mijn advies om het boek rustig tot je te nemen, er mee te oefenen en er hoofdstukken uit te pakken die aansluiten bij waar je je op dit moment in je leven zelf bevindt.  

Geplaatst in Alle rubrieken, Boekbespreking, Patiëntervaringen, Uit de Praktijk, Vakliteratuur en getagd met , , , .