Boekbespreking | The Truth Is Out There

The Truth Is Out There

Wat beweegt ‘complotdenkers’ om de officiële lezing te wantrouwen?

Taal: Nederlands
Prijs: 24,99 € bij bol.com
Pagina’s 360
Binding Paperback
EAN 9789021440804

Uitgeverij Volt

Over dit boek 

In 18 hoofdstukken plus enkele extraatjes nemen de schrijvers ons mee in de wereld van mensen die het gangbare narratief niet meer geloven. De lezer krijgt telkens eerst de officiële lezing, dan volgt een soort van interview met de waarheidszoeker, en tot slot komt diens visie op de waarheid. Natuurlijk komt Corona aan bod, maar ook bv. geopolitiek, klimaatverandering, Big Agro.

In het boek wordt de vraag gesteld of “deze buitenstaanders wel die doldwaze radicalen zijn met paranoïde waanvoorstellingen, zoals de gevestigde orde ons wil doen geloven”.
Zonder oordeel krijgen we de verschillende stemmen aan het woord, mensen die diep in de materie zijn gedoken. Sommigen van hen zelfs met internationale erkenning.

Vooruitgang begint bij wederzijdse kennismaking, wordt gesteld. Iets als complottheorie bestempelen is simpelweg een effectief retorisch wapen, in welke (politieke) discussie dan ook, om allerlei andere perspectieven en ideeën uit te schakelen.

Ik vond bijna elk onderwerp behoorlijk, tot zeer goed benaderd. Het leest ook allemaal vlot, er worden verschillende soorten papier gebruikt om de respectievelijke visies duidelijk te onderscheiden. Aantrekkelijk allemaal… maar duidelijk door jonge mensen, met zeer scherpe ogen, ge-layout: soms is het lettertype toch wel heel klein!

Dit werk is een uitnodiging om beide zijden van topics als 5G, JFK, 9/11 te gaan bekijken.

Laat je meenemen!

Geplaatst in Alle rubrieken, Boekbespreking, Patiëntervaringen, Uit de Praktijk, Vakliteratuur en getagd met , , .