Biografie | Pierre Hernalsteen

Ik ben Pierre Hernalsteen,
geboren in Antwerpen op 5 april 1957.

Ik heb destijds Germanistiek en filosofie gestudeerd, maar heb uiteindelijk mijn loopbaan aan Sensiplan (vroeger NFP) gewijd. Zo’n dertig jaar geleden heb ik met mijn vrouw de methode leren kennen. Voor haar was het een evidentie om haar eigen vruchtbaarheid te respecteren. Waarom zou je daarvoor hormonen moeten slikken of iets anders doen? Samen met gynaecoloog André Devos uit Knokke heb ik dan de organisatie NFP-Vlaanderen vzw opgestart die de symptothermale methode Sensiplan in Vlaanderen verspreidt. 

In 2007 heb ik in het Antwerpse provinciehuis een internationaal congres rond ‘Fertility Awareness based Methods’ georganiseerd i.s.m. professoren gynaecologie uit Leuven, Brussel en Antwerpen en verder de wereldtop in dit vakgebied. Kort daarop hebben we met onze Duitse collega’s beslist om als afbakening van minder betrouwbare methoden de naam Sensiplan in te voeren, wegens discussies over de betrouwbaarheid van NFP binnen het RIZIV.

Ik zie moderne natuurlijke gezinsplanning als emancipatie voor de vrouw én de man, samen respectvol omgaan met mekaars lichaam en vruchtbaarheid. Geen bijwerkingen voor de gezondheid… basis voor een geïnformeerde keuze, mocht je toch anticonceptie of kunstmatige bevruchtingstechnieken overwegen…

Biografie

Pierre Hernalsteen

Artikel op Homeopathisch Bekeken On-Line: Natuurlijke gezinsplanning, Natuurlijk & zeker

Geplaatst in Aanvullende Therapieën, Alle rubrieken, Biografie, Geen en getagd met .