1991
10 jaar VSU

10e
academiejaar

Het tiende academiejaar van de Vlaamse Studievereninging voor Unitaire homeopathie is achter de rug. Reeds 10 jaar worden in Vlaanderen dokters, dierenartsen, tandartsen en apothekers opgeleid in de Unitaire homeopathie.

In deze tien jaar volgden meer dan 800 lesnemers het de module basiskennis Homeopathie.

Meer dan 200 beëindigden doorliepen de volledige lessencyclus en ontvingen hun getuigschrijft. 30 lesgevers en stagemeesters verzorgen de opleiding.

We verstrekken nascholingsactiviteiten, voordrachten, informatie verstrekken en bevorderd werkgroepen in voor  afgestudeerde homeopaaten om zich verder te verdiepen in de homeopathische materie.

Studievereniging voor
Niet Toxische Geneeswijzen

Het was onder impuls van wijlen dokter Pladijs dat een aantal van zijn leerlingen zich bereid stelden om les te geven en zo hun ervaring en kennis uit te zenden naar andere geïnteresseerden in de zachte geneeswijzen.

Zo werd SNTG (Studievereniging voor Niet Toxische Geneeswijzen) opgericht.

Na een paar jaar duidelijk was dat alleen de unitaire homeopathie onderwezen werd, veranderde de naam in VSU.

De school werd als enige in Vlaanderen  onderdeel van de Belgische Faculteit voor Homeopathie naast de franstalige scholen van Brussel, Luik en Namen.

in 1991 wordt Dr. Erwin Doeuvre voorzitter van de VSU.

Viering 10 jaar VSU

Op 1 juni vierden we ons jubileum met de leden van VSU en hun gezinsleden.

Na het bezoek aan het kasteel van Ooidonk en een aansluitende wnadeling  werd een feestmaaltijd voorzien in het Boerenhof te Oostakker met achteraf de mogelijkheid tot dans.

Als speciale gast hadden we de eer dokter Alfonso Masi Elizalde samen met zijn echtgenote te kunnen uitnodigen. Hij verbleef op dit ogenblik in België omdat hij juist te Brussel het eerste deel van een nieuwe opleidingscyclus gestart had.

Het tijdschrift
"Karakteriestiek"

Het tijdschrijft van de vereniging “Karakteristiek” werd opgericht om patiënten en sympathisanten een homeopathische visie over gezondheid aan te bieden.

Het tijdschrift
"Homeopathisch Bekeken"

Vanaf 1988 werd het tijschrift onder de naam Homeopathisch Bekeken hergelanceerd onder medewerking van de Nederlandse homeopaten en werd ook in Nederland aangeboden.

Geplaatst in Achtergrond, Alle rubrieken en getagd met , .