Uit de Praktijk
Een van een man met veel angsten

Een man van 40 jaar heeft paniekstoornissen en hyperventilatie. Hij kan niet alleen zijn, moet steeds in gezelschap zijn. Daarom houdt hij er ook een heel stel huisdieren op na.

Hij is heel bang voor onweer en voor storm. Hij heeft pleinvrees en angst voor grote open ruimten. Hij is bijzonder meelevend met zijn gezinsleden en zijn huisdieren. Hij lijdt letterlijk met hen mee.

Wanneer één van zijn familieleden te laat thuiskomt kan hij zich daar vreselijk in ergeren, hij is bijzonder angstig, dat hen iets zou overkomen zijn en gaat zelfs op zoek naar hen. Indien hij een ambulance hoort denkt hij dat hen iets is overkomen.

Hij heeft een heel open persoonlijkheid en vertelt spontaan alles, uitgebreid. Hij heeft vlug last van blauwe plekken en allerhande bloedingen. Hij heeft zijn hele leven last gehad van allerhande aandoeningen van de luchtwegen en van longontstekingen. Hij is iemand die zich bijzonder snel kan opwinden in allerlei zaken en toestanden, maar het gaat ook allemaal weer vlug over.

Hij slaapt in op zijn rechterzijde en wordt heel vroeg wakker. Slapen herstelt al zijn krachten en schenkt hem frisse energie. Heel veel mensen kunnen zich opladen aan zijn energie die zich telkenmale na de slaap spontaan herstelt.

Hij heeft veel dorst, drinkt meerdere liters water per dag, hij drinkt met heel grote slokken en hij heeft zijn eten en drinken graag koud. Zijn drinken mag zelfs ijskoud zijn. Hij is dol op ijs, vis, zout en pikant. Hij is een echt gezelschapmens.

Remedie: Phosphorus

De hond van de man met veel angsten.

Dit geval gaat over één van de huisdieren van de patiënt besproken in de vorige casus. Het is een zesjarige hond en hij is al even bang als zijn baasje. Ook hij kan helemaal niet alleen zijn. Hij moet gezelschap hebben, hij is heel angstig wanneer hij alleen is en de baasjes van de hond hebben zijn mand bij hen in de slaapkamer gezet opdat hij 's nachts niet alleen zou zijn.

Hij is ook heel kouwelijk en zijn baasjes hebben voor hem een pyjama laten breien omdat hij anders van de kou ligt te rillen in zijn mand in de winter. Hij houdt helemaal niet van koude dranken, het moet hem lauw geserveerd worden. Hij eet graag vettige dingen en tandenknarst in de slaap.

Hij was geholpen met Arsenicum

man met veel angesten

HB46/99-25

Geplaatst in Alle rubrieken, Homeopathie en Dieren, Uit de Praktijk en getagd met , , .