Osteopathie

Op de site van de FICO (Flanders International College of  Osteopathy) worden de activiteiten van de osteopaat als volgt kort omschreven:

Wat is Osteopathie?

Een definitie van osteopathie zoals die beschreven werd in 1992 door het GCRO (General Council and Register of Osteopaths) Engeland.

‘Osteopathie is een specifieke, onafhankelijke gezondheidszorg die het geïntegreerd functioneren van het individu bevordert door het herstellen, onderhouden en verstevigen van de homeostase in het neuro-musculo-skeletaal systeem. De evaluatie en de behandeling gebeuren door middel van de palpatie en manuele interventie. De filosofie van deze geneeswijze is gebaseerd op principes die voor het eerst werden gesteld door dr. A. T. Still.’

Osteopathie is dus een systeem van manipulatieve technieken waardoor het lichaam van de patiënt in zijn totaliteit meer normaal zal functioneren. Daardoor kan men het eigen recuperatievermogen beter aanwenden. Daarom gaan we elk bewegingsverlies na in het lichaam. Via de behandeling van de gevonden mobiliteitsverminderingen herstelt de osteopaat de structurele integriteit.

© http://www.fico.be/be/Osteopathie/

Geplaatst in Aanvullende Therapieën, Alle rubrieken en getagd met .