Homeopathie voor dieren | Verlamd van schrik

Jumper, de spaniël

Deze hond kwam elk jaar met zijn vrouwtje in de maand juli naar de kust en telkens op hetzelfde appartement op de zeedijk. Ze waren een paar dagen geleden toegekomen.

De eigenares belt me op met de vraag of ik kan langskomen want er is een probleem met Jumper. Hij kan niet meer bewegen.

Wanneer ik daar kom begroet Jumper mij uitbundig want hij herkent me van de vorige jaren! Bijna elke keer in juli had hij iets voor en ook als er niets aan de hand was kwamen ze gewoon eens goedendag zeggen. Blijkbaar is Jumper ondertussen blind en doof geworden. Maar je merkt er op het appartement niets van, hij beweegt voor zijn leeftijd redelijk vlot. Ik zeg dat ik aan de telefoon had verstaan dat hij niet meer kon bewegen, dus dat ik nu wel opgelucht ben. Jaja, nu gaat het goed zegt mevrouw, maar buiten kan hij niet bewegen, je moet hem terug naar boven dragen! Aangezien ik bij onderzoek niets verdacht kan vinden, stel ik voor om naar buiten te gaan.

Zo gezegd , zo gedaan. Jumper gaat vlot mee in de lift en loopt vlot mee naar buiten. Op de dijk is het natuurlijk zeer druk, voetgangers, fietsers, … Ik heb Jumper aan de leiband en hij stapt vlot de dijk op, ik al blij, één meter, twee meter en dan gebeurde het! Hij laat zich vallen als een baksteen, op zijn buik en de vier poten opengesperd zoals in een cartoon!

Wat was er gebeurd? Wat was er in die enorme drukte opeens bijgekomen dat hij niet aankon? Er waren twee kinderen met een gocart voorbijgereden, was het dat? Ja, zegt mevrouw, dat zou wel eens kunnen want de eerste dag is er iemand met een gocart tegen hem gereden en toen is Jumper lang overstuur geweest. Hij is blind en doof dus natuurlijk is het een trauma als hem zoiets overkomt.

We hadden nu waarschijnlijk wel de oorzaak maar in Jumper was effectief géén enkele beweging meer te krijgen. Hij lag daar helemaal slap. We hebben hem dan maar gedragen naar mijn auto. In mijn praktijk lag hij nog altijd in dezelfde toestand op mijn onderzoektafel.

Ik heb hem een dosis Opium (Papaver somniferum) in hoge potentie gegeven en daardoor kwam onmiddellijk reactie in Jumper. Hij is volledig normaal naar huis gestapt en ze hebben nog een aangename vakantie gehad zonder verdere incidenten.

Opium is een voorname homeopathische remedie voor klachten die ontstaan zijn na hevige schrik. Het middel werkt op zenuwen, psyche en zintuigen, en roept een toestand op waarbij alle functies verminderd zijn.

 Meer over Papaver Somniferum

HB 77/09-xx

Geplaatst in Alle rubrieken, Homeopathie en Dieren, Uit de Praktijk en getagd met , , , , , .