Homeopathie en topsport | Usain Bolt

Usain Bolt vertrouwt op holistische behandeling sinds zijn 16de.

Usain Bolt vertrouwt op homeopathie sinds zijn 16de, toen hij patiënt werd van de Duitse sportarts Hans-Wilheim Müller-Wohlfahrt. Tijdens zijn atletiekcarriere vloog hij minstens een keer om de 6 maanden naar München voor controle. “Wij kennen elkaar al heel lang. Elke keer als ik een probleem heb, vraag ik om behandeling en advies. Hij is de beste in wat hij doet. We zijn heel close”

Bolt werd geboren met scoliose, een kromming van de lagere ruggengraat, waardoor hij bijzonder vatbaar is voor rugpijn en verwondingen.  “Dr. Müller-Wohlfahrt is de enige arts bij wie ik al deze jaren jaren geweest ben. Hij zorgt ervoor dat mijn rug oké  is en ik competitie kan doen. “

Zo droeg Usain Bolt zijn gouden medaille van de 100 meter-run (2016) op aan zijn lijfarts Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt. “Ik ben hem oneindig dankbaar“, zei Usain Bolt na zijn Olympische overwinning. 

Er zijn duizenden getrainde homeopathische artsen in Duitsland en Dr. Müller-Wohlfahrt is een wereldleider in de behandeling van topsporters in zijn kliniek in München. “Hij staat bekend om zijn holistische benadering. Hoewel conventioneel opgeleid in de geneeskunde en orthopedie, omvat zijn behandeling handmatige diagnostiek, evenals kruiden en homeopathische middelen en acupunctuur.

Andere beroemde patiënten zijn onder meer Bono, Paula Radcliffe, Kelly Holmes, Tyson Gay, Ronaldo, Michael
Owen, Steven Gerrard en Boris Becker. Hij was tevens 41 jaar lang de teamarts van het Duitse Nationale Voetbalteam en FC Bayern München (tot aan zijn pensoen in 2020). “