Biografie | Herlinde Bral

Herlinde Bral

Herlinde Bral,

Rouwtherapie, Vroedvrouw-Klassiek homeopaat CKH Leuven

herlindebral@hotmail.com

Herlinde Bral °1952 studeerde verpleegkunde en vroedkunde (1970-1974). Zij was 20 jaar werkzaam als lector en praktijklector vroedkunde aan de PHL te Hasselt. In 1995 maakte zij een overstap van verloskunde naar verliesverwerking.

Zij volgde een opleiding Gestaltvisie aan het IVC te Kortrijk en daarna een specifieke opleiding tot rouwbegeleider via Zorgsaam v.z.w. te Leuven. Van 2000 tot 2008 was zij de vormingsverantwoordelijke en de rouwconsulent van het Netwerk Palliatieve Zorg Limburg. Zij gaf lezingen ‘omgaan met verlies en rouw’ voor nabestaanden en begeleidde diverse workshops ‘omgaan met sterven en stervenden vanuit een integrale visie’ in de opleiding tot palliatief deskundige. “Ton devoir reël est de sauver ton rêve”: met de 5-jarige studie
tot klassiek homeopaat aan het CKH te Leuven (2005- 2010) realiseerde zij een oude droom.

Sinds 2003 is zij een vaste redactiemedewerker voor ‘Homeopathisch Bekeken’. Daarin deelt zij haar holistische visie op ziek en gezond, geboren worden en sterven.
“Panta Rhei”: alles stroomt of alles is in beweging als lijfspreuk voor haar bestaan. In een zelfstandige praktijk als vroedvrouw-klassiek homeopaat en rouwtherapeut begeleidt zij mensen in veranderingsprocessen. Getuige mogen zijn van waarachtig geboren worden, in grotere vrijheid kunnen leven én sterven, maakt haar stil en dankbaar.

Geplaatst in Alle rubrieken, Biografie.