Opiniestuk “Heeft de geneeskunde nog een toekomst?”

Artsenkrant

1 juni 2020

 
 
 
 
 
 

Opiniestuk van Dr. Els Pieters

“In een lange brief aan minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Maggie De Block wil huisarts en CRA Els Pieters een aantal “schrijnende toestanden” in het werkveld aankaarten. Het is vooral een pleidooi voor het behoud van menselijkheid in de strijd tegen het coronavirus, en voor een terugkeer naar een warme(re) zorg.”  

"Heeft de geneeskunde nog een toekomst?" vraagt Dr. Els Pieters in een open brief aan minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Maggie De Block.

foto: Facebook

Introductie van de redactie

….

Enkele van haar uitspraken (in ‘Artsenkrant’ 4/6/2020):

“Ouderen getuigen zeer choquerend over deze periode: dit is slechter dan in WOII! Voor ons lijkt deze uitspraak zeer ongewoon omdat men toen ook naasten en geliefden heeft verloren en dit op gruwelijke wijze. Als ik dan doorvraag, dan komt het maar op een ding aan en dat is de ‘onmenselijkheid’ die men op heden ervaart: sommigen willen besmet worden om dood te kunnen zijn en anderen willen enkel bezoek als ze mogen aangeraakt worden. Een glazen scherm om elkaar te zien, zoals in de gevangenis, zien ze niet zitten. Zij vragen zich af wat ze ‘misdaan’ hebben. “

Geplaatst in Achtergrond, Actualiteit, Alle rubrieken, Geen, Lezersbrief - Open Brief - Opinie, Opinie en getagd met , , , .