Firmaprofiel Pharma Nord
Degelijk Deens
Voedingssupplementen die u kan vertrouwen

De topper wat onderzoek, kwaliteit en werkzaamheid betreft.

Pharma Nord is een Deens farmaceutisch bedrijf dat één van de belangrijkste Europese fabrikanten is van voedingssupplementen en natuurlijke middelen op basis van wetenschappelijk onderzoek. Alle Pharma Nord producten bieden een optimale biologische opneembaarheid, werkzaamheid én veiligheid.

Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek

Elk Pharma Nord product is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Dit betekent dat de gunstige effecten van de actieve ingrediënten bewezen werden door onderzoek, gepubliceerd in erkende wetenschappelijke tijdschriften.

Bewezen werkzaamheid
- Meer dan 200 studies met eigen producten

Een voedingssupplement kan slechts actief zijn indien het opgenomen kan worden en beschikbaar is voor het lichaam. Pharma Nord selecteert daarom zorgvuldig de herkomst van zijn actieve ingrediënten om de best mogelijke biologische opneembaarheid (én werkzaamheid) te kunnen aanbieden. In sommige gevallen, zoals bijvoorbeeld met de gepatenteerde seleniumgist, SelenoPrecise, heeft Pharma Nord zijn eigen grondstof met farmaceutische kwaliteit ontwikkeld. Op die manier is men zeker over de beste kwaliteit te beschikken voor onze producten.

Pharma Nord is zelf fabrikant - controle op elk onderdeel van het productieproces

Als fabrikant oefent Pharma Nord zelf controle uit op het volledige productieproces van de grondstof tot het eindproduct. Dit betekent dat elke productiestap nauwkeurig op kwaliteit gecontroleerd wordt. Enkel grondstoffen van betrouwbare producenten worden geselectioneerd en de kwaliteit van elk lot van de grondstof wordt nagekeken bij de levering. Tijdens het mengen, verpakken en transport zorgt een punctuele kwaliteitcontrole ervoor dat de samenstelling van elke capsule of elke tablet gekend is voordat deze de verbruiker bereikt.

Veiligheid eerst - strikte farmaceutische productiemethoden

Voedingssupplement of geneesmiddel? De classificatie van de verschillende Pharma Nord producten verschilt van land tot land. Afhankelijk van de plaatselijke regelgeving kan éénzelfde product in het ene land als voedingssupplement verdeeld worden en in een ander land als geneesmiddel. Daarom worden alle Pharma Nord producten, zowel de voedingssupplementen als de geneesmiddelen, volgens de GMP (Good Manufacturing Practice = wereldwijde productienorm voor geneesmiddelen) en de HACCP (Hazard Analysis of Critical Control Points- Methode die de gevaren ter hoogte van de verschillende productiestappen evalueert en controleert) geproduceerd. Pharma Nord past de strenge regels van deze normen toe op de verschillende stappen van het productieproces. Dit laatste staat onder controle van de Deense overheid die één van de strengste reglementeringen ter wereld handhaaft wat de voedsel- en farmaceutische veiligheid betreft.

Internationaal succes

Vandaag worden de Pharma Nord producten in meer dan 40 verschillende landen ter wereld, grotendeels in Europa maar ook in Rusland, China, Azië en het Midden-Oosten verkocht. In de meeste landen wordt de plaatselijke verdeling verzorgd door een exclusieve Pharma Nord invoerder. Over de jaren heen heeft Pharma Nord dankzij de combinatie van hoogkwalitatieve producten met competitieve prijzen en een uitgeproken dienstverlening, verschillende prijzen gewonnen op uiteenlopende markten, uitgereikt door organisaties actief in de gezondheidssector, professionele organisaties en groeperingen van detailhandelaars. Ook de prijs van het beste product in verscheidene categorieën werd meermaals bereikt.

Distributie door een opgeleid verkoopsteam

Pharma Nord wenst dan ook zijn producten te verdelen via de apotheken waar de consument goede raad kan verkrijgen door opgeleid en geïnformeerd personeel. Pharma Nord staat erop zijn verdelers en hun medewerkers steeds te voorzien van de meest accurate én meest recente informatie evenals specifieke opleidingen omtrent de Pharma Nord producten aan te bieden.
Geplaatst in Alle rubrieken, Productinformatie, Publiciteit en sponsoring.