Biografie | Dr. Erwin Doeuvre

Dr. Erwin Doevre
Dr. Erwin Doeuvre 

Christinastraat 129, 
8400 Oostende 
059/50 29 37 

http://www.erwindoeuvre.be 
dokter@erwindoeuvre.be

 

Curriculum

Van jongsaf geïnteresseerd in de natuur en in het bijzonder in de planten, groeide de gedachte om de krachten van deze natuur te gebruiken om mensen te helpen in storingen van hun gezondheid.

Daarom begon ik geneeskundige studies aan de universiteit van Gent en verdiepte me met zelfstudie in de beginselen van de homeopathie. In de loop van mijn doctoraatstudies volgde ik cursussen homeopathie te Utrecht.
Tijdens mijn laatste jaar te Gent begon ik de opleiding homeopathie aan VSU, de Vlaamse Studievereniging voor Unitaire homeopathische geneeskunde.
In 1983 vestigde ik mij dan als arts-homeopaat.

Voortzettend na de opleiding homeopathie werd ik lid van de homeopathische studiegroep Paris quadrifolia, die 4 maal per jaar studiebijeenkomsten organiseerde. Onlangs vierden we onze 100ste bijeenkomst.  Vanaf 1988 volgde ik twee maal per jaar de seminaries met de Argentijnse dokter Alfonso Masi Elizalde te Parijs en Lyon. Hiermee werd ik vertrouwd met de miasmatisch dynamische methode en pas ik dit toe in mijn dagelijkse praktijk. Sinds de dood van Dr. Masi zetten we met de groep leerlingen van hem zijn studie verder in jaarlijks twee seminaries.

Buiten de verplichte reguliere navormingen in de geneesherenkring van Oostende, volg ik jaarlijks ook de homeopathische navormingsdagen die we met VSU organiseren.

In 1990 werd ik bestuurslid van VSU en een jaar later reeds werd ik verkozen tot voorzitter.
Deze functie als voorzitter vervulde ik tot 2018 en in die hoedanigheid was ik ook lid van de Belgische faculteit voor homeopathische geneeskunde.
Zo proberen we de kwaliteit van het onderwijs in de Unitaire Homeopathie in België op een hoog niveau te houden.

Als nevenactiviteit van mijn hulpvaardige ingesteldheid ben ik sinds 1973 vrijwilliger bij het Rode Kruis en sinds mijn afstuderen als arts, lid van het plaatselijk comité in Oostende. Gezien mijn betrokkenheid met de natuur heb ik enkele jaren geleden cursussen imkerij beginnen volgen en hou sinds enkele jaren bijenvolken.

Geplaatst in Alle rubrieken, Biografie.