Biografie | Dr. Alex Leupen

Dr._Alex _Leupen

Dr. Alex Leupen

Reacties en info: a.leupen@planet.nl
Praktijk: www.homeopathie-utrecht.nl
Orthomoleculaire clinics: www.orthokennis.nl

Alex Leupen (1959) werkt sedert 1990 als homeopathisch arts in het Homeopathisch Artsencentrum Utrecht (inmiddels met 7 collega’s waaronder Jan Scholten) en was van 1994-2006 coördinator van de Basisopleiding Homeopathie voor Artsen te Wageningen. Hij is sedert september 2008 coördinator en docent van de nieuwe basisopleiding homeopathie voor artsen (PACH) en beheert een electronische leeromgeving voor homeopaten (similia.org), beide activiteiten in opdracht van de Homeopathie Stichting.  In samenwerking met anderen (o.a. Jan Scholten) gaf hij de afgelopen 20 jaar veel seminars gegeven over het gebruik van Plantenfamilies,
Dierenordes, Nosoden en het Periodiek Systeem in de homeopathische praktijk.

Inmiddels niet alleen in Nederland maar ook in België en Duitsland. Hij geeft ook sinds 2 jaar clinics orthomoleculaire geneeskunde voor homeopaten in Breukelen, o.a. over IBD, IBS, CVS, ADHD/ADD, dyslexie en de ziekte van Lyme (Stichting OrthoKennis). In 2010 kreeg hij de erepenning uitgereikt door de voorzitter van de VHAN vanwege zijn verdiensten voor het homeopathisch onderwijs sinds 1994. Hij is tevens columnist van het internationale tijdschrift Homeopathic Links waarvoor hij clinical tips verzorgt.

Hij houdt in zijn vrije tijd van fotograferen, digitale fotobewerking, tekenen, lezen, fitness, joggen,
fietsen en wandelen in de natuur. Hij werkt samen met Deborah Collins aan een boek over de issues van de verschillende Kingdoms, ordes en families; geïllustreerd met talrijke korte cases.

Geplaatst in Alle rubrieken, Biografie en getagd met .