Lezersbrief
Fons Vanden Berghe

Eindelijk breed verzet tegen te strenge coronaregels.

©Marcelo Leal

Op 27 aug. 2020 lanceerde een groep professoren, specialisten, artsen, wetenschappers, experten en zorgverleners het Coronamanifest in de krant De Morgen. Daarin roepen ze in 10 punten de beleidvoerders op tot een rationeler en humaner corona beleid..

Het corona virus muteerde, waardoor het veel minder ziekmakend en dodelijk is geworden. Toch wordt de angstpsychose verder onderhouden en blijven de te strenge coronamaatregelen onnoemelijk veel leed en schade veroorzaken.

Veel artsen en wetenschappers vinden dan ook de coronamaatregelen te ver doorgeslagen en beginnen eindelijk hun stem te laten horen.
 
Op 27 aug. 2020 lanceerde een groep professoren, specialisten, artsen, wetenschappers, experten en zorgverleners het Coronamanifest in de krant De Morgen. Daarin roepen ze in 10 punten de beleidvoerders op tot een rationeler en humaner coronabeleid. Op een week tijd werd het manifest ondertekend door meer dan 7.000 mensen. Je kan de 10 punten lezen en nog steeds mee ondertekenen op de website: www.coronamanifest.be.
 
Op 24 aug. 2020 nam een analoge groep het initiatief voor de oproep tot ‘omgekeerde lockdown’. In de tekst stellen ze veel coronamaatregelen in vraag: het overdrijven van de tweede golf, de overdreven maatregelen bij de PCR-test, de mondmaskerplicht, de te strenge hygiënemaatregelen, het voorstellen van een vaccin als enige exitstrategie, enz. Ze roepen de verantwoordelijken op tot een ‘omgekeerde lockdown’, dwz.: bescherm diegenen die het nodig hebben, laat de rest van de populatie vrij bewegen zodat de ziekte zich natuurlijk kan verspreiden, waardoor het virus verder zal muteren en verzwakken. Deze petitie werd op een week tijd ondertekend door meer dan 1.000 personen. De tekst is te lezen en mee te ondertekenen via de volgende link: http://omgekeerdelockdown.simplesite.com
 
Toenemende druk van onder uit zou ervoor kunnen zorgen dat de coronamaatregelen versneld worden afgebouwd tot het niveau van Zweden. Dat land blijkt het absoluut niet slechter te hebben gedaan dan het onze, terwijl daar alles open bleef, zonder angstpsychose, zonder mondmaskerplicht, zonder repressie, enz. Laat ook uw stem horen!
 
Dr. Fons Vanden Berghe
Gepensioneerd arts-homeopaat
 

Noot van de redactie

Er is nog een initiatief, In drie talen, uitgaande van artsen en academici. Ook mensen buiten de medische wereld kunnen ondertekenen. Het heet Docs4opendebate.

Dr. Bart Lambert.

23 september 2020, Omgekeerde Lockdown. Open brief aan de Belgische regering en expertengroepen vanwege artsen, specialisten, gezondheidswetenschappers, onderzoekers en zorgverleners. Zij belichten kritsch de huidige corona maatregelen met zeer zinnige argumenten. En vragen naar een omgekeerde lockdown.

Lees meer over de OMGEKEERDE LOCKDOWN, links achtergronden (met regelmatige updates).

Startpagina Omgekeerde Lockdown

Links naar artikels en interviews over deze open brief

Lees alle artikels over het onderwerp

Geplaatst in Achtergrond, Actualiteit, Alle rubrieken, Lezersbrief, Lezersbrief - Open Brief - Opinie en getagd met , , , , , .