Open Brief
Dr. dent. Gertie Daerden

Naar aanleiding van uw artikel in Knack:
Corona-onzin van online naar biowinkels en brievenbussen

Beste Mr. Emmery,

Naar aanleiding van uw artikel in Knack: Corona-onzin van online naar biowinkels en brievenbussen

Als tandarts ben ik de eerste om wetenschap toe te juichen, maar die aanvallen op Bio en alternatieve geneeswijzen, zijn niet meer van deze tijd, de Belg loopt achter!!

1 Ten eerste: de natuur was er eerst, de chemicaliën waar men mensen nu mee voedert, zijn er als alternatief gekomen op de natuur. Dit omdat de arrogante mens het natuurlijk veel beter weet. De mens heeft zich het recht toegeëigend, om de natuur te vernietigen. En diegene die nog beseffen, dat de mensen deel uitmaken van die natuur, geraken in de minderheid, en worden langs alle kanten aangevallen en als alternatief beschouwd, maar nogmaals de natuur was er eerst, dus wie is er eigenlijk werkelijk alternatief. Maar we leven in een omgekeerde wereld.

2 Ten tweede: er zijn meer evidence based studies van natuurlijke stoffen, dan jullie denken, maar de media pakt hier niet mee uit. De redenen zal ik niet opsommen, die kent U ook. Zoek bv. enkel Curcuma eens op, op Pubmed en U zult verschieten hoeveel wetenschappelijke evidentie er is. Er is bv. meer wetenschap over vitamine D en Covid, dan dat er over mondmaskers en Covid voorhanden is.

 

3 Ten derde: De Belg loopt achter, en het ziet er naar uit dat hij ook achter wil blijven. Je kunt natuurlijk niet met alles aan de top staan. Een kijkje in Charité Berlijn, één van de grootste universitaire klinieken van Europa, daar heeft Prof. Internist Andreas Michalsen de leiding over een natuurgeneeskundige afdeling. Ja echt waar, in een universitair ziekenhuis Mr. Emmery !! Deze prof heeft een interessant boek geschreven “De innerlijke arts”  zeer leerrijk, vooral voor mensen die vergeten zijn dat de natuur er eerst was, dat een mens er deel van uitmaakt.

Deze boeiende professor, was onlangs op de Nederlandse TV in het programma “Dokters van morgen”.  Het ging over de behandeling van reumapatiënten d.m.v. voeding en natuurgeneeskunde, helemaal terugbetaald door de Duitse ziekenfondsen. Want waarom doen die ziekteverzekeringen dat? Ik citeer Prof. A. Michalsen: “ De ziekteverzekeringen kijken niet enkel naar wat evidence based is, maar ook naar wat er in de praktijk werkt”.  En 80% van de patiënten die zich aan hun natuurvoeding houden, hebben geen medicatie nodig, iets wat op lange termijn, Mr. Emmery, besparingen oplevert op de gezondheidsuitgaven. Misschien eens de moeite om daar een stuk over te schrijven. Misschien wordt het gat in de begroting iets minder, wie weet.

 

4 Ten vierde:  2 interessante reportages die iedereen moet zien, ook weer van de Nederlandse nieuwsdienst, want ja, de Belg loopt achter.

 
  • Medicijnmacht China docu van 14/02/2019
    Men heeft er meer moeite mee dat een mens een vitamientje inneemt, dan dat hij een vergiftigde paracetamol inneemt, want zoals U zult vernemen uit de documentaire worden alle medicijnen van China ondermaats gecontroleerd en gefabriceerd in afgekeurde fabrieken. Een Nederlandse kinderoncoloog getuigt hierin, dat op dit ogenblik kinderen in Nederland chemo krijgen, gefabriceerd in afgekeurde fabrieken, maar er is niks anders voorhanden.

    Kijk en griezel, maar ja, dat is blijkbaar wel wetenschap!!

Bekijken op de bnnvara website

 

Gelukkig, voorlopig tenminste, is het nog toegestaan om naar de buitenlandse media te kijken. Want zoals ik al zei, de Belg loopt achter.

 

De mens heeft zich het recht toegeëigend, om de natuur te vernietigen. 

Ga naar het artikel op de Knack website
0 %

80% van de patiënten die zich aan hun natuurvoeding houden, hebben geen medicatie nodig.

Charité Berlin © Raimond Spekking

Medicijnen uit China, ondermaats gecontroleerd en gefabriceerd in afgekeurde fabrieken - dat is blijkbaar wel wetenschap

Conclusie

De mensen die nog van de natuur houden, en beseffen dat ze ervan afhankelijk zijn, laat ze met rust. En de chemie aanhangers, de werkelijke alternatieven eigenlijk, want de natuur was er eerst, doe uw ding. Denk eraan dat ook de natuurmensen last hebben, van het met medicijnresten vervuild drinkwater. Leven en laten leven, vrije keuze!! Mensen zijn niet achterlijk.

Wetenschap is fantastisch, als ze puur en oprecht is, maar farma die zijn eigen onderzoek financiert?? En een overheid die enkel schreeuwt dat ze er iets gaat tegen doen. Maar filosoof Thomas Decreus, legt in het programma Nachtwacht op Canvas uit hoe dat komt. Politici zijn slechts figuranten in een spektakeldemocratie. Zij kunnen niks, de echte macht zit ergens anders o.a. bij die farma-industrie.

Dus mag de overheid de levensschool niet subsidiëren? Mag de overheid dan wel de vergiftigde ondermaats gecontroleerde pillen uit China subsidiëren? Ik vind het ook niet leuk, dat mijn belastingaandeel naar defensie gaat, in de eerste plaats omdat ze te weinig transparant zijn, met wat er gebeurt met dat geld. Maar daar blaft niemand over, maar oh wee pluk een kruidje in de natuur, en zeg dat het theetje je goed doet, ja wadde. Laat iedereen zijn eigen keuzes maken, want oprechtheid, puurheid, ze bestaan niet meer, noch bij de overheid, noch in de wetenschap. Belangenconflicten en verborgen agenda’s, zijn helaas de werkelijkheid.

Dus na het zien van de 2 documentaires (zie linken) en de info van Charité Berlijn, kiest ook U misschien eerder voor de aanpak van oa. de Levensschool.

In Nederland is er trouwens de door de overheid erkende opleiding “Leefstijlarts en leefstijltandarts” door de Academy for Integrated Medicine AIM. Misschien daar ook eens een kijkje nemen.

Ik kan zo nog wel even doorgaan, maar het is goed geweest. De wetenschap waar mee gezwaaid wordt, staat vaak op drijfzand. Onderzoeker Peter Gøtzsche en oncoloog van Steve Jobs, vertellen het in die reportage over “Peperdure pillen”.

En ja ik weet het, an “inconvenient truth”.

 

Een mooi voorbeeld van onze omgekeerde wereld: een oncologe in opleiding in een Amerikaans kinderkankerziekenhuis, ergerde zich eraan dat er op de benedenverdieping van dat ziekenhuis een McDonalds restaurant was, waar die kinderen steeds ongezonde shakes dronken. Op een dag kreeg ze het idee om deze shakes wat te gaan aanvullen met vitaminen en vezels om ze toch maar wat gezonder te maken. Wat zei haar oncoloog die haar opleidde tegen haar:  “Hebt U hier wetenschappelijk bewijs van dat deze stoffen die U in die shake doet, niet interfereren met de chemo die deze kinderen krijgen?”
Waarop zij antwoordde: “Hebt U wetenschappelijk bewijs dat al de E-nummers die in die shake zitten, niet interfereren met die chemo?”  We leven dus in een omgekeerde  wereld, waar de natuur eerder als gevaar wordt beschouwd, dan alle chemicaliën.

Diegene die de natuur willen raadplegen, moeten daar het recht toe hebben. Een vanzelfsprekend  basismensenrecht!!  Maar blijkbaar moet er voor gestreden worden. De zon komt iedere morgen op, de planeten draaien iedere seconde in hun juiste baan, daar vertrouwt ook U blindelings op, en deze goede banen verlopen zo, met of zonder wetenschappelijk bewijs. Een beetje nederigheid en verwondering ten opzichte van deze natuur is misschien op zijn plaats. Want zoals een darmbacterie wellicht nooit gaat begrijpen dat hij deel uit maakt van een menselijk lichaam, zal de mens wellicht nooit zijn immense universum gaan begrijpen. Maar de arrogante mens heeft helaas wel de illusie dat hij alles weet en alles kan verklaren met zijn dubbel blind onderzoek. En oh wee diegene die hier aan twijfelt, van extremisme gesproken. 

Met vriendelijke groeten,

Gertie Daerden