Lezersbrief juli 2020
van Josiane en Carine

Homeopathie beleving

10 jaar dystonie, 10 jaar in een rostoel.

Haar spraak is veel beter, ze heeft geen verpleegster meer nodig, kan zelf haar huishouden doen.

Het is een ander leven.

Dank daar voor.

Beste,

Ik heb geen vraag, wel een getuigenis of beleving van de werking van homeopathie.

Ik vind het zo bijzonder dat ik het toch wil vermelden, na veel getwijfeld te hebben, ik steek geen pluim op mijn hoed, maar wel op de hoed van de homeopathie, en het wonder van ons lichaam.

Ziedaar het voorval: een vrouw heeft al 10 jaar dystonie, zit al 10 jaar in een rolstoel, neemt zware medicatie, waaronder morfine, valium en andere die ik niet ken; ze moet een paar keren per week darmspoeling krijgen, ze kan zelf geen stoelgang maken, ze heeft elke dag verzorging nodig.

Ik ben healer en doe shiatsu, ik gaf drie behandelingen, de vrouw kon ook moeilijk praten en schrijven, ze kon slechts stappen met een stok, ze verbeterde door de behandeling, maar toen kwam de coronamaatregel, dus grepen wij naar homeopathie. 

Ik adviseerde Opium 6K in water op te nemen; na één week kon ze alle medicatie laten, alleen een halve valium nam ze nog om te slapen. Dan gaf ik haar Conium, ik denk 200K, ook opgelost in water, ik wilde voorzichtig aan doen. Na één week kon ze zelf stoelgang maken; ik was verbijsterd, dus dan gaf ik Magnesium phosphoricum, dan kon ze beter slapen en had minder krampen ‘s nachts. Ik of wij werken verder, haar spraak is veel beter, ze heeft geen verpleegster meer nodig, kan zelf haar huishouden doen.

Ze is heel dankbaar, ik vooral voor de homeopathie. Natuurlijk zijn er toevalsomstandigheden, haar wil om te genezen, haar wil om haar medicatie af te bouwen, en haar optimisme en volharding, maar toch van een volledige afhankelijkheid tot zelfredzaamheid in een paar weken is wonderbaar, ik weet niet of dit het vermelden waard is, maar ik wou het proberen.

Ik raadpleegde een artshomeopaat op pensioen over deze middelen, en hij zei: doe maar verder, dus ik doe verder, met een klein hartje maar ik zoek, voel, en gebruik intuïtie samen met verstand en ben voorzichtig.

Groetjes, Josiane

 

Ik ben Carina,

Ik ben zo blij dat ik Homeopathie heb leren kennen door Josiane, het heeft mijn leven heel veranderd, en Josiane heeft mij daar goed in begeleid, met andere woorden het is een ander leven nu. Dank daar voor.

Daarvoor had ik heel veel pijn, met pijnstiller Oxycontin 10mg 2x per dag, Artane 3x daags 2mg, voor het slapen Valium 5mg, Temesta Expidet 1mg in het beste geval 1x per dag, dat was voor de aanvallen (spastische aanvallen of verkrampingen) waar heel het lichaam door elkaar schudde.

De dokters zeiden dat het een marathon lopen was.. heel vermoeiend was het… dan Algostase Mono 1g en bruistabletten Dafalgan Forte 1g 2x daags… Voor naar het grote toilet te gaan de eerste keer 1x per week maar na 1 jaar 2x en zo voort 3x per week nu dit al 7 jaar met de darmspoeling. En dit samen met Omeprazole 20mg, ja die maag is er ook nog.

Het eerstvolgende onderzoek was in 2007 met de diagnose fibromyalgie te UZ Gent en nog veel diagnoses ertussen, tot myoclone dystonie, er was een witte nevel in mijn ruggenmerg, en vele andere. Medicijnen doen niets meer… alleen nog Homeopathie en ook bij Geert de Osteopaat (met voedingssupplementen Tribacorrect  cam:87, Dibacorrect cam 86, Monobacrrect cam 85).

Het was voor mij met Opium 06K heel wat anders hoor. Alle medicijn weg, alleen nog Valium voor te gaan slapen.

Nu is die er ook niet meer, alleen nog Homeopathie en daar heeft Josiane mij in verder begeleid.

Groetjes, Carina