Biografie | Apotheker Daniël Follebout

Daniël Follebout, Apotheker

Apotheker Daniël Follebout 

Oude Bruggeweg 6,
8810 Lichtervelde
Tel: 051/72 35 60

Ik ben Daniël Follebout, straks op 21 mei 65 jaar en gepensioneerd.Ik was 32 jaar actief apotheker in Ardooie, Heist aan zee en tenslotte in een eigen apotheek in Roeselare.

Tijdens mijn loopbaan kon ik vaak de nadelen van klassieke medicatie ervaren, dank zij de getuigenissen van de patiënten. Interesse voor kruiden had ik al heel vroeg  en de sprong naar homeopathie was een logisch gevolg.
 
Toen ik in 1990 in contact kwam met de zeer oude gezondheidsdrank: Komboecha, waren de dokters homeopaten in mijn streek  de eerste enthousiaste voorschrijvers van mijn huisbereiding.
Onze wederzijdse ervaringen met genezingsprocessen waren een wederzijdse stimulatie. Zij gingen zich meer verdiepen in de effecten van Komboecha ( zuivering, regeling van de darmflora...) Ik begon schoorvoetend aan de studie van homeopathie: Het Organon, Materia Medica..
 
Als apotheker mag ik de homeopathie niet toepassen bij het publiek, maar via mijn studie kan ik dagelijks hopeloze patiënten de weg wijzen naar dokters-homeopaten. Het doel van mijn lessen die ik geef in het VSU: aantonen dat de weg naar genezing via homeopathische middelen, misschien niet de gemakkelijkste weg is, maar wel de beste, de grondigste en de degelijkste.
Geplaatst in Biografie.