Samen investeren in de toekomst van de Homeopathie.
We danken de firma’s die met hun publiciteit en/of sponsoring helpen de Homeopathische School verder uit te bouwen en onze doelen ook in de toekomst te verwezenlijken.

Firmaprofiel Soriabel

SaveSave

Soria Natural bezit honderden hectaren biologische plantages in het hooggebergte van de provincie Soria, in Spanje. Het gebied ligt op 1200 m hoogte, is pollutievrij en één van de minst bevolkte regio’s van West-Europa (9 inwoners per km²). De omgeving telt 5000 km² dennenbossen en is omringd door bergketens die het gebied beschermen tegen vervuilende invloeden van buitenaf. 

 

Logo-Soria-Natural-medicinal-plants---800x250

Het ecosysteem draagt bij aan een betere kwaliteit van de grondstoffen. Het harde bergklimaat en de korte levenscyclus van de plant zorgen immers voor een grotere concentratie aan actieve stoffen.

Alle  producten worden geanalyseerd en gestandaardiseerd zodat de klant steeds weet wat hij dagelijks voor zijn gezondheid inneemt. Ieder lot wordt gecontroleerd op organische en anorganische pesticiden (o.a. PCB’s), bacteriële contaminatie, zware metalen en radioactiviteit. Soria Natural bezit één van de meest toonaangevende onderzoekslaboratoria op planten in Europa en bepaalt de effectieve dagelijkse dosis (EDD) van elk eindproduct.

Soria Natural gebruikt eigen biologisch geteelde gewassen als grondstof voor haar producten.

Soria Naturalgebruikt de planten en groenten van haar eigen biologische plantages voor de productie van een groot gamma hoogwaardige plantenpreparaten. De biologisch gecertificeerdeplantages omvatten meer dan 480 hectare. Er worden een 70-tal plantensoortengekweekt in een pollutievrij gebied op 1200m hoogteomgeven door bergketens. Dankzij de bescherming van het ecologische systeem en het oogsten van de planten tijdens de meest gunstige periode, bevatten de grondstoffen een hoge concentratie aan actieve bestanddelen.

De gewassen worden besproeid met regen- en bronwater door middel van een ingenieus en duurzaam irrigatiesysteem. De bodem wordt gefertiliseerd met een compost van biologisch plantenmateriaaldat gerecupereerd wordt na het extractieproces.
 
Soria Natural beschikt over een certificatie als teler en producent van biologische producten toegekend door de Raad voor Ecologische landbouwvan Castilla en León conform de Europese wetgeving voor biologische landbouw.

 

De productiefaciliteiten van Soria Natural, in Garray-Soria, Spanje, zijn één van de grootste en meest innovatieve in Europa.

Soria Natural is één van de grootste en meest innovatieve producenten van medicinale planten en voedingssupplementen in Europa. Het bedrijf ligt in Garray, op 7 kilometer van Soria, op een totale oppervlakte van meer dan 25 000 m².

Door de nabijheid van de biologische plantages, in een beschermd ecologisch systeem, kan de uitzonderlijke kwaliteit van de grondstoffengegarandeerd worden. Dankzij strenge kwaliteitsnormen, regelmatige inspecties en analyses, voldoen ze aan strikte kwaliteitsvereisten . Alleen de beste en zuiverste grondstoffen zijn heilzaam voor onze gezondheid!

Het productieproces verloopt in gecertifieerde cleanroomruimtes, onder gecontroleerde atmosfeer.Het laboratorium voor kwaliteitscontrole is in bezit van de meest geavanceerde analyse-apparatuur. Dit garandeert de zuiverheid en de maximale kwaliteit van de producten.

Soria Natural is gekend voor haar uitgebreide kwaliteitscontroles, waardoor het bedrijf veilige producten met gegarandeerde therapeutische activiteit kan afleveren

Door grondige kwaliteitscontroles kan Soria Natural de therapeutische activiteit van de producten garanderen.

Om te voldoen aan de kwaliteitsvereisten voert Soria Natural in drie stadia van het productieproceskwaliteitscontroles uit: op de grondstof, het tussenproduct en het eindproduct. De modernsteanalyse- en kwantificatietechnieken worden toegepast om deactieve bestanddelente bepalen, die verantwoordelijk zijn voor de heilzame eigenschappen van de plant. De producten worden ook geanalyseerd op pesticiden, bestrijdingsmiddelen, zware metalen, microbiologie, radioactiviteit, micotoxines en allergenen.
 
Soria Natural bezit de volgende certificaten:
- GMP voor deproductie van geneesmiddelen
- ISO 9001 voor het kwaliteitsbeheersysteem
- ISO 14001:2004 voor het milieubeheersysteem
- ES-ECO-016-CL voorbiologische producten
 
EDH EFFICIËNTE DAGELIJKSE HOEVEELHEID ACTIEVE BESTANDDELEN
 
Alle producten van Soria Natural bevatten een gestandaardiseerde hoeveelheid actieve bestanddelen om de therapeutische werking te garanderen.
 
De EDH (Efficiënte Dagelijkse Hoeveelheid)van het product hangt af van de actieve bestanddelen. De hoeveelheid planten of extracten in een product wordt in functie van de analyseresultaten aangepast. Elk lot plantenmateriaal kan verschillen in geur, kleur, smaak en viscositeit. Dit is het bewijs van de natuurlijke oorsprong, de standaardisatie en de werkzaamheid van het eindproduct.

RDI

Soria Natural is leidinggevend in plantenonderzoek enbeschikt over een groot RDI centrum (Research, Development, Innovation). Het centrum beschikt over een proefinstallatie met CO2-extractie, een onderzoekslaboratorium voor celkweek en een laboratorium met de nieuwste technieken voor voedselverwerking.
 
Het bedrijf investeert jaarlijks 5% van de omzet in onderzoek naar nieuwe producten. Deze belangrijke inzet op het vlak van RDIheeft als doel nieuwe eigenschappen van planten te ontdekken en onderzoek te doen naar hun heilzame effecten op het organisme om doeltreffende producten te ontwikkelen met therapeutische garantie.
 
Dankzij voortdurend onderzoek en 40 jaar ervaring in de verwerking van medicinale planten, heeft Soria Natural de traditionele extractiemethoden kunnen optimaliseren om zoveel mogelijk inhoudsstoffen uit de medicinale planten te halen.
 
Onderzoeksprogramma's 
 
Soria Naturalmaakt samen met diverse ziekenhuizen, universiteiten en onderzoekscentra (bv. het Centrum voor Kankeronderzoek (CIC) van Salamanca) deel uit van Europese onderzoeksprogramma’s om nieuwe producten te ontwikkelen, die goede resultaten geven en kunnen ingezet worden bij de meest voorkomende moderne degeneratieziekten.

Geplaatst in Alle rubrieken, Productinformatie, Publiciteit en sponsoring en getagd met , .