september 2017

Beste lezers,

In deze nieuwsbrief gaan we eventjes naar het verre oosten voor een bezoek aan een zeer mooi initiatief: 6 Vlaamse arts-homeopaten hebben een onderwijsproject in Thailand.  
Dr. Léon Scheepers, een van de lesgevers, schrijft over zijn ervaringen. 

Samuel Hahnemann, de grondlegger van de homeopathie, had het in zijn geschriften over een gezonde levenshygiëne als basis voor een gezond leven. In de artikelenreeks van Chris Blanckaert komt deze keer het thema "stress" aan bod.

Nu de papieren versie van "Homeopathisch Bekeken" een afgesloten hoofdstuk is houden wij er aan om de medewerkers nog eens te bedanken. 89 tijdschriften, een schat aan informatie, waarvan u nog een heel aantal pareltjes op onze website vindt. De moeite om daar nog eens te grasduinen. 

Veel leesplezier!

Dr Bart Lambert
Bestuurslid VSU

---

Dossier Homeopathie

Opleidingsproject Homeopathie Thailand - de studenten
---

Reeks Patientervaring 

Stress 

Chris Blanckaert schreef voor PRO HOMEOPATHIA, de Belgische Patiëntenvereniging Homeopathie, een reeks artikels met de titel "Een goede gezondheid begint bij goede levenshygiëne" die integraal op onze site gepubliceerd worden. Stress is het onderwerp van deel 4.

Boeken | Uw brein als medicijn, David Servan-Schreiber

Een van de bronnen voor het artikel Stress is het boek van Dr. David Servan-Schreiber:

Uw brein als medicijn

Het beschrijft zeven natuurlijke behandelwijzen, die uitgaan van de eigen genezende kracht van de hersenen. 

Lees de volledige recensie.

---
Potje Buur

Dankwoordjes

• Pro Homeopathia en Chris Blanckaert in het bijzonder voor de goede samenwerking en het delen van artikels en bijdragen. 
Wil U meer over de patiëntenvereniging
 
PRO HOMEOPATHIA weten, bezoek dan hun website

• Pura Vida voor het versturen van de link naar onze nieuwsbrief. PURA VIDA wil mensen bij elkaar brengen en inspireren om hun levenskwaliteit te optimaliseren.

• Meta Zahren voor het bedenken van de huisstijl en het verzorgen van website en Nieuwsbrief.

• Alle medewerkers voor het verzorgen van de gedrukte nummers Homeopathisch Bekeken tot en met nummer 89.  Met name Erwin Doeuvre, Kris Genbrugge, Chistel Vandeneynde, Martine Mahieuen alle anderen die vele jaren lang het tijdschrift uitbrachten en last but not least: de auteurs van de artikels.

Gedrukte nummers van Homeopathisch Bekeken kan u hier bestellen zolang de voorraad strekt.