Header

september 2017

Beste lezer en sympathisant,

In deze zevende Nieuwsbrief aandacht voor een fenomeen dat we allemaal kennen: angst. Kris Van Genbrugge benadert angst op een filosofische manier.
Aconitum, een grote angstremedie, wordt besproken.

We leren ook hoe onze homeopathische medicamenten best worden bewaard.

Een hoogst interessant boek werd opnieuw uitgegeven en verdient zeker jullie aandacht.

Tot slot een droevig bericht. Onze collega Patrick Rogiers, schrijver voor 'Homeopathisch Bekeken’, is overleden. We laten zijn vriend en collega Dr Henk Van Hootegem afscheid nemen.

   Dr. Bart Lambert
   VSU bestuurslid

Homeopatische remedies bewaren

 

Homeopatische remedies bewaren

Hoe moeten we homeopathische remedies bewaren, hoe lang blijven ze werkzaam? We maken en onderscheid tussen vaste een vloeibare afleveringsvormen.

Photo by Dmitry Ratushny on Unsplash

 

Homeopathie en angst

We zouden alles doen om van onze angsten verlost te zijn. We hebben zoveel vragen en zo weinig antwoorden. Is er niemand of niets die ons de existentiële rust brengt? Homeopathie misschien? Ik geef u het antwoord nu al: neen. Zucht echter niet en lees verder, want: homeopathie helpt.

man met veel angesten

 

Uit de praktijk | De man met veel angsten

Een man van 40 jaar heeft paniekstoornissen en hyperventilatie. Hij is  bang voor onweer, voor storm en heeft pleinvrees. Hij houdt er een heel stel huisdieren op na. want hij kan niet alleen zijn. Hij is bijzonder meelevend met zijn gezinsleden en zijn huisdieren.

 

Remedies | Aconitum Napellus

Aconitum Napellus of Blauwe monninkskap, Ranonkelfamilie (Ranunculaceae). Een middel bij sterke, robuuste persoonlijkheden, bij hen komen alle verschijnselen snel, ze zijn heftig en gaan vaak gepaard met angsten.

Dalai Lama & Howard Cutler | De kunst van het geluk

 

Boekbespreking | De kunst van het geluk | Dalai Lama & Howard Cutler

Voor diegenen onder ons, de nog geen inspiratie gezocht hebben in Oosterste inzichten, prijs ik dit boek ten zeerste aan. Het biedt nieuwe invalswegen in de universele inzichten om een “beter” Mens te kunnen worden.